Det skuggande trädet i trädgården

Vet inte hur länge jag har gått runt och tjatat om att vi måste ta ner trädet på tomten. Den där jobbiga björken som har sina grenar precis så att de skymmer solen mitt på dagen på vår altan. Och jag som älskar att sola, hela dagarna går ut på att jag går runt och klagar över trädet. Borde väl ha gjort någonting åt det själv tidigare, men har inte kommit på vad jag ska göra. Nu har vi dock slagit tag i saken och kontaktat de på Meredith Forest här i Uppsala. Vet att de är specialister på trädfällning så känns som att det blir ett ganska smart drag att få just deras hjälp.

De ska komma hit i början av nästa vecka för att fälla trädet, antar att det kommer att gå ganska snabbt. Det känns lite löjligt att behöva få över trädfällare från en firma som Meredith Forest för att fälla ett enda träd, men samtidigt vågar jag inte ge mig på att göra det själv och inte min man heller. Det blir alldeles för riskfyllt det här med att den faktiskt kan komma att välta över huset. Det vågar vi inte riskera.

Trädfällning är ganska häftigt ändå, att med ett så litet verktyg som en motorsåg ändå är kunna fälla ett helt stort träd, känns ganska lockande faktiskt och förhoppningsvis så kommer det att bli bra. De på Meredith Forest kan ju sin sak i alla fall så antar att jag oroar mig helt i onödan. Tankarna jag har om att trädet ska falla rakt på huset är väl bara mardrömmar, och sanningen är nog bara att de kommer att komma hit och inom några minuter fälla trädet och sen kommer resten av tiden att behöva läggas på att frakta bort det. Så själva trädfällningen är inte det som är det jobbigaste.